Skip to main content

Sports, Lifestyle & Protection

Romy van Vreden


Discipline

Professional Freestyle Snowboarder

Doelstelling

Hoogtepunt van het afgelopen seizoen was de uitnodiging van team NL om mee te gaan naar het EYOF (European Youth Olympic Festival). Dit wordt gezien als de opstap naar grote evenementen zoals de Olympische spelen.

Buiten de enorme ervaring (bijvoorbeeld dezelfde kleding die je krijgt net zoals de olympische sporters en de begeleiding van Marianne Timmer) heb ik ook nog een bronze medaille gehaald op het onderdeel ‘Big Air’. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven, zo heb ik meerdere interviews gegeven aan onder andere Den Haag FM en voor NOC NSF via Instagram.

Afgelopen seizoen is dus zeer succesvol geweest voor mij en geeft mij alleen maar meer energie om mijn doel te bereiken. Komend jaar wil ik buiten mijn studie (die mij alle vrijheid geeft om op externe locaties te mogen studeren) nog meer gaan trainen en aan zo veel mogelijk wedstrijden in Europa en wellicht buiten Europa mee te doen.

Socials

Biografie


Ik ben Romy van Vreden, ik ben 16 jaar oud en ik doe aan freestyle snowboarden. Ik maak inmiddels al meerdere jaren deel uit van het Nederlandse snowboard team en heb voor mij zelf als doel gesteld om in 2026 mee te doen aan de olympische Winterspelen in Italie.

Afgelopen seizoen ben ik naast mijn studie bij het Johan Cruijff college (sport en coaching) veel in het buitenland geweest om te trainen en om aan wedstrijden mee te doen. Zo heb ik aan veel Europacup wedstrijden mee gedaan waarbij ik meestal in de finale heb gestaan. Dat betekent dat je bij de laatste 8 zit uit een veld van ongeveer 20 tot 30 sporters waar veelal ook Olympische sporters zitten. Ook heb ik meegedaan bij het jeugd wereldkampioenschap in Leysin Zwitserland, helaas mist ik
daar de finale op 1 plek na.